De begeleiders van den Urling

De deelnemers worden begeleid door een deskundig team van 4 vaste begeleiders. Daarnaast werken er flexwerkers van Werkplein. Dit is een intern uitzendbureau van Pluryn. Enkele van deze flexwerkers werken inmiddels al enige tijd op den Urling. Zij zijn geheel ingewerkt op de zorgboerderij en zijn ingespeeld op het werk op de zorgboerderij.
De begeleiders zijn allen geschoold in Maatschappelijke Zorg op MBO of HBO niveau.
Naast het begeleiden van deelnemers beschikken de begeleiders over kennis om de dieren en het groen te verzorgen op Zorgboerderij den Urling. Tevens heeft iedere begeleider een eigen specialisatie zoals het bespelen van een accordeon voor de muziekmiddagen, het verzorgen van een beauty ochtend, het geven van yogalessen en deelnemers te begeleiden met paardrijden. Hierdoor kan den Urling een breed aanbod aanbieden van activiteiten. Alle begeleiders beschikken over een rijbewijs en zijn bevoegd om de bussen te rijden waarmee de deelnemers thuis worden opgehaald voor dagbesteding. De bussen zijnĀ  eigendom van den Urling.
Dagelijks zijn er begeleiders aanwezig die geautoriseerd zijn om medicijnen te verstrekken, bloedwaardes te bepalen om insuline te spuiten, medicatie toedienen waaronder ook inhalatie- en vernevelingsmedicijnen. Zij zijn ook in het bezit van een BHV diploma.
De eindverantwoordelijkheid van de organisatie op de zorgboerderij ligt bij zorgboerin Sil Kersten, die op de boerderij woont.